KARA YOLU TAŞIMACILIĞI NEDİR?


6 Mayıs 2020 Çarşamba

Karayolu taşımacılığı, yüklerin bir noktadan diğer bir noktaya güvenli, çabuk, sağlam, ekonomik ve verimli şekilde hareketine olanak sağlayan ulaşım sistemidir. Başlangıç ve varış noktası arasında aktarmasız bir taşıma sağlaması, kısa mesafeli taşımalarda diğer taşımacılık faaliyetlerine göre daha ekonomik olması gibi avantajları bulunan taşıma modudur.

Yükün doğrudan istenilen noktaya istenilen zamanda nakil edilmesini sağlayan karayolu taşımacılığı, günümüzde yaygın olarak tercih edilmektedir. Bunun sebebi güvenilir olması, kısa sürede teslimat seçeneği sunması ve çok sayıda yükün tek seferde taşınmasına olanak sağlamasıdır.

Bir evin eşyalarının taşınmasından bir fabrikanın taşınmasına kadar çok çeşitli taşımacılık faaliyeti karayolu taşımacılığı ile gerçekleştirilebilmektedir. Hem fiyat hem de sağladığı kolaylıklar açısından lojistik sektöründe en yaygın kullanılan ulaşım sistemlerinden biridir.

Kullanmış olduğu enerji, çevre kirliliğine sebep olması gibi dezavantajları olmasına rağmen esnek taşımacılık sağlaması, yükleme ve boşaltma işlemlerinin kolaylıkla yapılabilmesi, kapıdan kapıya hizmet verilebilmesi, kısa sevk süresi sağlaması gibi özellikleri diğer taşımacılık türlerine göre avantaj sağlamaktadır.

Karayolu taşımacılığında kolili/paletli genel kargo yüklemeleri, proje/gabari yüklemeler, komple ihracat ve ithalat yüklemeleri, düzenli grupaj ihracat ve ithalat yüklemeleri, askılı tekstil yüklemeleri gibi çok çeşitli taşımacılık hizmetleri verilmektedir.

Element Lojistik, standart karayolları taşımacılığı hizmetinin yanı sıra binek araç yüklemeleri, ısı kontrollü ve tehlikeli madde taşımacılığı ile ürünlerin güvenli nakledilmesi hizmetlerini de sunmaktadır.